CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

17 de març del 2019

Alerta al veïnat per l'increment de robatoris per part de joves organitzats

Increment de robatoris per part de joves
La Guàrdia Urbana de Tarragona ha vist incrementar recentment el nombre de robatoris i detencions a joves que s'organitzen per robar i vendre de forma ràpida objectes personals, principalment mòbils.

Segons el Diari de Tarragona es tracta en la majoria de casos de marroquins d'entre 17 i 20 anys i habitualment són estrangers no tutelats, alguns procedents de centres de menors d'altres indrets dels quals s'haurien escapat. La passada setmana va ser sonat el cas dels joves que van atacar i donar puntades de peu a una dona embarassada a la Part Alta per robar-li la motxilla, entre altres casos i detencions de la zona on tenen detectat que alguns hi viuen en un edifici ocupa i es concentren en diverses places.


El Parc de la Ciutat i la zona del Francolí també acostuma a ser punt conflictiu i de trobada entre ells i recentment també s'estan detectant casos a la Part Baixa.

Casos recents a la Part Baixa

L'1 de març, un veí va ser objecte d'un assalt quan caminava per la Plaça dels Carros. El delinqüent, indica el rotatiu, es va portar el seu mòbil i posteriorment va atacar a una dona al carrer Sant Miquel. L'autor, un jove marroquí de 18 anys, es va refugiar en un portal, on va ser detingut.

Molts dels grups que delinqueixen estan formats per tres membres, com un que va actuar el 3 de març al carrer Pau del Protectorat per a robar efectes de l'interior d'un cotxe. Dos dels sospitosos van acabar detinguts gràcies als enregistraments de les càmeres de videovigilància. Un té 20 anys; l'altre 16 i resideix en un centre de menors.

Però també hi ha joves de nacionalitat espanyola sospitosos de robatoris, com un de 18 anys detingut en la matinada del 27 de febrer que va robar efectes d'un cotxe aparcat al carrer del Mar, el més carrer més habitual de robatoris a vehicles al barri, i per intentar-lo en un altre al carrer Lleó. D'altra banda fa poc van ser robades 6 bicicletes al barri i una moto, en aquest cas trobada a Wallapop pel seu propietari.

Extremar les precaucions

La presidenta de l'AVV del Port, Mari Carmen Puig, afirma que "és cert que, sense generalitzar ni estigmatitzar, hi ha alguns joves d'aquests tipus de centres de menors que tenim detectats i vistos purulant per la zona i la Generalitat ha de fer-se responsable dels seus actes". Tanmateix l'entitat i el veïnat segueix reclamant major presència policial i que s'instauri la policia de proximitat  amb patrullatge a peu, aprobada en plenari.

Donats aquests casos, s'aconsella al veïnat extremar les precaucions, estar alerta, no portar objectes de valor a la mà o visibles, portar ben agafats els bolsos i motxilles i evitar zones o carrers amb poca il·luminació a certes hores.

A més, el veïnat dels carrers propers a l'estació com el carrer Orosi també alerten que amb l'arribada del bon temps tornen a detectar en aquesta zona presència i actuació de carteristes.