CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

14 de març del 2019

Pau Ricomà: "És indigne que al s.XXI s'inundi el Barri del Port i amb aigües fecals"

Pau Ricomà a l'AVV del Port. Foto: Blog Barri del Port

Pau Ricomà, regidor a l'Ajuntament de Tarragona i alcaldable d'ERC Tarragona a les properes eleccions municipals, ha oferit una trobada oberta al veïnat aquest dijous tarda en que ha parlat sobre diversos aspectes del Barri del Port que "cal convertir en àrea de rehabilitació i conservació" ha apostat.

El candidat a l'alcaldia ha lamentat i criticat especialment el problema amb els aiguats que històricament pateix el Barri del Port. "És indigne que al segle XXI es pugui inundar un barri com el Barri del Port i molt més que sigui amb aigües fecals". En aquest sentit ha assenyalat que és una de les prioritats, tot i que la presidenta de l'AVV del Port, on ha tingut lloc la reunió, ha indicat que segons l'Ajuntament s'hi actuarà (veure).

Policia de proximitat

Un dels problemes que més preocupa actualment al veïnat és la seguretat. Segons Ricomà "cal apostar per policia de proximitat, que patrulli a peu i tingui contacte directe i constant amb les associacions veïnals i les entitats i comerços de cada barri". No obstant també considera que és positiu "agrupar els barris per districtes per tal de guanyar força". 

També s'hi ha parlat sobre la necessària millora de la neteja tant al barri com a resta de ciutat, i millores en mobilitat apostant per nous modes com els carrils bici. Per la seva part, Ricomà, es desmarca dels qui aposten per limitar a un únic sentit el carrer Reial i de circulació inversa Lleó o del Mar, i ha lamentat que finalment el pas soterrat no hagi permès la circulació de vehicles sota les vies de tren des del mateix barri.

Finalment Ricomà ha reconegut que "el Barri del Port té una sèrie de problemes que es podrien haver anat solventant i com no s'ha fet s'han anat acumulant". En aquest sentit l'alcaldable assenyala que "el Barri del Port és la prioritat i de la seva regeneració depèn que la resta de ciutat entri o no en decadència"