CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

31 d’octubre del 2012

Les queixes per soroll als locals d'oci nocturn disminueix un 60% a Tarragona

(en castellano -aquí-)


El Barri del Port, una de les zones amb més locals d'oci nocturn


El tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Carles Castillo, ha donat a conèixer que al llarg dels últims quatre anys les queixes per soroll ocasionat per locals d'oci nocturn a Tarragona s'han reduït en un 60%.

Castillo valora i associa aquesta millorança amb la implantació en 2008 de la 'Plataforma NitsQ' que fomenta l'oci de qualitat i conciliar la vida nocturna i el descans dels veïns. Per a això la iniciativa compta amb 'Komando NitsQ', un grup de joves que ofereixen durant la nit informació sobre sustáncias addictives, alcohol, conducció, sexe segur i transport públic, a més de repartir 'kits del plaer'.

Aquest col·lectiu es divideix en dos grups repartits pels locals d'oci de la Part Alta i en la Part Baixa, del Barri del Port, on actualment es concentren la majoria de locals. D'altra banda el Departament de Salut impulsa el distintiu de qualitat en els locals que s'interessen i treballen per fomentar el respecte pel veïnat, la prevenció de conflictes, un entorn segur i saludable, l'ús de transport públic durant la nit i que disposin d'una màquina de preservatius.

Deu locals de la ciutat compten ja amb aquest segell i s'espera que en els propers mesos puguin aconseguir-ho uns altres tants, fomentant aquesta informació. En el Barri del Port per exemple, tenen el distintiu de qualitat La Vaqueria, el Fixa-t'hi, Planetari i la Sala Zero.