CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

20 de maig del 2019

És el Barri del Port un barri segur? Opinen els veïns/es de les llistes Municipals 2019 | #BP26M

Un instant del Debat. Foto: Blog Barri del Port

La sensació d'inseguretat entre el veïnat del Barri del Port és una realitat ocasionada pels casos freqüents de robatori a vehicles, ocupació, venda de drogues, etc... on ni tan sols les càmeres de seguretat es perceben com a solució. Opinen al respecte els participants del Debat Electoral celebrat per l'AVV del Port i Barri del Port TV, com a propis veïns que formen part de les llistes a les Municipals 2019 de Tarragona.

 

Mario Soler, de la llista del PSC Tarragona, en termes de seguretat defensa que l'equip de govern "ha fet la feina i s'ha augmentat la inversió, sent Tarragona la 2a capital de Catalunya amb més inversió per habitant , s'ha augmentat el nombre d'agents de la GU, s'ha rejovenit la pantalla i s'ha renovat la caserna". També ha volgut destacar la implantació de les càmeres de seguretat que "no només serveixen per forma preventiva sinó per resoldre successos". Els socialistes aposten ara per incrementar la seguretat mitjançant la tecnologia, implantar càmeres a altres barris i zones, incrementar els efectius policials i una GU de proximitat.

Cristina Campos, del PP Tarragona, defensa dotar de més efectius policials el barri "per una major seguretat amb patrullatge a peu i major implicació dels Mossos d'Esquadra". També considera necessari "més i majors sancions a l'incivisme, ja que els costos que suposa podrien dirigir-se a altres necessitats del barri".

Sergi de los Rios, d'ERC Tarragona, indica l'increment d'accions incíviques i la reiteració per part dels mateixos individus, indicant que "cal i és necessari un canvi de lleis, cal policia de proximitat a peu i de forma més propera amb el veïnat i els botiguers".

Eva Martí, d'En Comú Podem, lamenta que el barri tingui el carrer assenyalat com el més perillós de la ciutat, el carrer Orosi, on "sovint es queda sense llum" i en aquest sentit "cal reparar el sistema d'il·luminació i patrulles de proximitat al barri". També defensen l'alcaldia de nit i tractar l'oci per una bona convivència veïnal.

Francisco Domínguez, de Ciutadans Tarragona, indica que "el barri és més segur del que sembla però falten efectius de GU, caldria augmentar la plantilla, agents de mobilitat i policia de proximitat a peu per donar sensació de vigilància i control". A més, indica que "les càmeres no han de ser el mètode principal sinó un reforç".

Josep Maria Solé, de Junts per Tarragona, indica que "és evident que hi ha sensació d'inseguretat, en part per l'ocupació i pisos buits". Per aquest motiu "cal agents de barri i policies coneguts, propers, així com vigilar zones d'oci i zones freqüentades per joves com els jardins vapor i les escales". No obstant considera que "cal revitalitzar el barri que també és una forma de combatre contra aquests fets".

Eva Miguel, de la CUP Tarragona, considera en la mateixa línia que "la inseguretat és causa directa de la degradació del barri i per tal cal revitalitzar-lo, fer vida al barri, i un barri viu i actiu pot ser la solució".