CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

19 de maig del 2019

És el Barri del Port un barri net? Opinen els veïns/es de les llistes Municipals 2019 | #BP26M

Un instant del debat. Foto: Blog Barri del Port

La sensació de falta de neteja entre el veïnat del Barri del Port és una realitat que també detecten la majoria dels participants del Debat Electoral celebrat per l'AVV del Port i Barri del Port TV, com a propis veïns que formen part de les llistes a les Municipals 2019 de Tarragona.



Mario Soler, veí del barri, a les llistes del PSC Tarragona, indica que "la gent jove té ganes de progrès i diàleg i és el moment de treballar conjuntament veïns i ajuntament", fet que l'ha portat a acceptar entrar en política.

En termes de neteja, defensa que el seu partit va fer auditoria a l'empresa de neteja, es va impulsar la Brigada d'Intervenció Ràpida amb 95% de satisfacció i "s'ha pujat la inversió en el reciclatge per sobre de la mitja catalana". A més ara aposten per la pedagogia, ja que "no és més net qui més neteja sinó qui menys embruta" i defensa mesures de caràcter participatiu amb les associacions de veïns per tenir major control de la neteja dels barris mitjançant la tecnologia. També que augmentaran els inspectors de neteja i efectius de la Guàrdia Urbana per tal que es sancioni l'incivisme.

Cristina Campos, a les llistes del PP Tarragona, indica que ja ha treballat als darrers anys en la tasca de relació amb les entitats veïnals i que els populars volen "treballar per millorar el contracte de la neteja". No obstant, assenyala que amb el seu alcaldable i conseller d'Espais Públics, José Luis Martín, "han augmentat el nombre d'intervencions per part de la Brigada d'Intervenció Ràpida".

Sergi de los Ríos, d'ERC Tarragona, que ja va ser regidor durant 7 anys, es mostra preocupat per la degradació del barri i el "deficient servei de neteja que costa 24 milions a l'Ajuntament, tant d'impostos com recursos propis municipals". Segons considera "cal crear inspecció real de l'empresa i si compleix" a més d'apostar pels agents cívics.

Eva Martí, d'En Comú Poden Tarragona, assenyala que "tenim un barri amb molt de potencial per explotar" i que les pancartes evidencien que el barri no es percep com a net, considerant la plaça dels Carros com la més degradada com també la dels Infants. "Cal consells de barris per detectar les mancances i necessitats" defensa.

Francisco Domínguez, de Ciutadans Tarragona, indica que coneix com ha evolucionat el barri als darrers 50 anys i lamenta que no sigui un barri net. "No hi ha control d'incivisme i cal pedagogia i agents cívics, així com major control del servei de neteja i dels solars i locals buits que agreugen la imatge i situació".

Josep Maria Solé, de la llista de Junts per Tarragona, coincideix en no percebre un barri net i considera que "cal apostar per un increment en la supervisió i gestió, ja que és un dels contractes més cars". Tanmateix indica que "apostem per regidors de barri com a nexe entre associació i Ajuntament i cal combatre l'incivisme però primer una bona neteja, ja que la brutícia fomenta major incivisme"

Eva Miguel, de la CUP Tarragona, ha recordat que "nosaltres des de l'inici denunciem el contracte de la neteja i que cal fiscalitzar el servei" Tanmateix assenyala que "cal resoldre el problema del clavegueram i dels coloms"