CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

15 de maig del 2019

Increment significatiu de persones sense sostre a la Part Baixa aquest 2019

Imatge d'arxiu de sense sostres al barri. Foto: Blog Barri del Port

Fins a 70 persones dormen al carrer a Tarragona aquest 2019, vint més que al 2017, i amb un increment significatiu a la Part Baixa. És el resultat del recompte de persones sense sostre realitzat aquest passat dimarts a la nit gràcies a la col·laboració de 145 voluntaris per tota la ciutat.

D'entre les persones sense llar detectades, i encara sense tenir dades qualitatives pel que fa nacionalitat, si estan o no de pas, etc, sí es sap que 58 són homes, 9 dones i altres 3 no s’han volgut identificar. A més, també s’han comptabilitzat 14 persones que es troben allotjades a l’alberg de la Casa del Transeünt de la Part Alta.

Una altra dada és que fa dos anys els sense sostre quedaven repartits principalment entre Part Alta i Part Baixa i enguany és en aquest segon cas on hi ha un increment significatiu que podria deure's a que el recompte ha inclòs la zona fins a la plataforma del Miracle.

El següent pas serà que professionals tècnics tractin d'entrevistar-los per tenir dades qualitatives i poder estudiar mesures per ajudar-los.