CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

1 de maig del 2019

La criticada reforma del Teatre Romà, guardonada a la Mostra d'Arquitectura

Estructura reconstructiva del Teatre Romà. Foto: Diari Tarragona
L'adequació dels vestigis arqueològics de l'antic Teatre Romà de Tàrraco, situat al Barri del Port, ha estat guardonada a la XI Biennal Alejandro de la Sota-Mostra d’Arquitectura de Tarragona, per part de la Demarcació de Tarragona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

Tal com publicava el Diari de Tarragona, aquest any s'han presentat un total de 49 obres en l'àmbit del Camp de Tarragona i sobre aquesta intervenció, el jurat ha tingut en compte el "valor exemplar que una intervenció cal·ligràfica, sense pràcticament pes, una espècie de dibuix materialitzat en l'espai, pot ajudar tant la comprensió de com era l'antiga construcció".

Així mateix, es va valorar l'habilitat de resoldre amb un sol element lineal tots els components de la intervenció: baranes, paviments, graons, passamans, estructura, rètols i perfils de graderies. 

No obstant, l'estructura metàlica de color òxid ha estat constantment criticada tant pel veïnat, la ciutadania i el mateix món arqueològic. Recentment es donava a conèixer que està afectant les restes per decoloració de l'òxid i a més els coloms freqüenten l'estructura de manera que s'hi dona problema d'excrements.

El premi ha estat otorgat a aquest treball ex aequo amb altres dos en l'apartat de ‘Espais exteriors. Espais urbans, parcs i jardins, intervencions en el paisatge i urbanisme’.