CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

4 de maig del 2019

Renovació d'enllumenat al Barri del Port tot i que de segona mà

Un camió amb els fanals a renovar al barri. Foto: Emilio Cupeiro

Tal com s'havia anunciat des de l'Ajuntament, alguns carrers del Barri del Port estan renovant l'enllumenat, tot i que com han assenyalat alguns veïns, la Brigada ha portat fanals de segona mà, es a dir provinents d'altres punts de la ciutat on també s'han renovat.

"En el barrio nos ponen farolas de 2a mano, venían aboyadas" critica el veí Emilio Cupeiro a aquest blog junt amb la imatge que acompanya el text. 


En aquest sentit, el consistori indica al Blog del Barri del Port que el departament corresponent "està canviant les lluminàries d’un tram dels carrers Pau del Protectorat, General Contreras i Orosi per altres de segona mà, provinent d'altres zones on també s'ha renovat", i defensant que "es troben en perfectes condicions de funcionament" indicant que han estat revisades, netejades i pintades.

A la vegada, des de l'Ajuntament apunten que el motiu del canvi és "complir amb la nova normativa substituïnt les lluminàries que porten làmpades de vapor de mercuri i que són més contaminants, per noves làmpades d’halogenurs metàl·lics que il·luminen més i gasten menys". D'altra banda aclaren que les noves lluminàries "poden donar sensació que il·luminen menys donat que, també complint la normativa, dirigeixen el flux cap avall, al carrer que és l'objectiu, a diferència de les esferes actuals que difonen la llum també cap a dalt suposant una molèstia cap als habitatges".

Tenint en compte que a tota la ciutat hi ha un total de més de 31 mil punts de llum, el consistori assenyala que "reaprofitar elements de l’enllumenat (columnes, suports, lluminàries, etc.) d’un lloc a l’altre de la ciutat és una pràctica habitual per optimitzar al màxim els recursos limitats" i que sempre es segueixen uns criteris tècnics objectius que suposen una millora del servei, i per tant, un benefici pels ciutadans. Finalment, l'actuació també suposarà instal·lar un nou punt de llum addicional a l’alçada del número 7 del carrer Pau del Protectorat.