CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

16 de maig del 2019

Neix al Barri del Port la plataforma veïnal 'La Xarxa de La Marina'


El simbòlic Espai Botet, ubicat al carrer Pau del Protectorat del Barri del Port, ha acollit aquest dijous al mig dia la presentació en roda de premsa de 'La Xarxa de la Marina', un nou moviment de base ciutadana al barri.

Es tracta d'un "moviment transversal i integrador" sorgit a partir de les reunions i mobilitzacions de l'Associació de Veïns del Port de Tarragona, entre alguns dels assistents i participants, amb ganes de seguir lluitant per un canvi al barri.

La plataforma afirma que vol anar de la mà i complementar la tasca que fa 30 anys du a terme l'AVV del Port que hi donarà suport junt a altres entitats i comerciants del barri.

El nom original del barri

Els impulsors han volgut recuperar el nom original del barri, "quan aquest va viure el seu major creixement urbà i va modernitzar amb els seus carrers el comerç i la incipient indústria de Tarragona, amb el Port i l’activitat del barri com a motor de la ciutat".

L’objectiu de la Xarxa és "aportar una nova visió del barri del Port i esdevenir interlocutora amb les diferents administracions i entitats posant de relleu les necessitats urgents i potencialitats existents". D'altra banda, la iniciativa també busca impulsar el Pla a Integral que necessita el barri i formar part de la seva planificació, "vetllant per una visió estratègica de futur que posi el veïnat i les necessitats del barri en un lloc central".

Projecte de recerca europeu Design Scapes

A banda de presentar-se als mitjans, la Xarxa fa pública i explica la seva participació al projecte de recerca europeu Design Scapes, que té per objectiu promoure la co-creació de solucions innovadores basades en el disseny que serveixin per fer front als reptes que marquen l'agenda urbana europea, i en aquest cas a alguns dels reptes del Barri del Port.

La Xarxa de La Marina fa a més públic el seu manifest i convida als diferents partits polítics que es presenten a les eleccions municipals del 26M a assolir un compromís transversal per a la millora del barri tenint en compte la Xarxa de La Marina com a interlocutora activa a la zona junt a l'AVV del Port.