CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

2 de maig del 2019

El Barri del Port es manté socialista segons dades de les Eleccions Generals 2019

Ballesteros i Sánchez (PSOE)

Si fa uns dies assenyalavem que ERC s'ha imposat com a força majoritaria als Barris Marítims (Barri del Port, Torres Jordi i Serrallo) en el resultat de les Eleccions Generals 2019 (veure), ara podem especificar que concretament el Barri del Port es manté socialista com ho ha sigut històricament, segons el mapa interactiu que ofereix El País amb dades per carrers i districtes (veure).



En ell podem observar que si sumem els tres barris efectivament els republicans encapçalen el rànking gràcies al Serrallo i Torres Jordi, però el vermell s'imposa a la gran part del Barri del Port sumant gairebé el 50% dels vots, tot i que molt seguit d'ERC.

El resultat pot sobtar tenint en compte que el PSOE no és nomès el partit que governa a l'Estat sinó a l'Ajuntament, donat el descontent veïnal per la gestió municipal envers el barri. No obstant, a l'hora de votar, aquest suport pel seu partit, farien revalidar a Ballesteros com alcalde en cas de mantenir aquest vot a les properes municipals del 26 de maig.