CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

17 de maig del 2019

El Teatre Romà recupera l'ús teatral aquest dissabte amb Tàrraco Viva

Teatre Romà. Foto: Tomàs Varga

Aquest dissabte 18 de maig, en el marc del Festival Tàrraco Viva i La Nit dels Museus, el Teatre Romà de Tàrraco, ubicat al Barri del Port, recuperarà la seva funció original, 2000 anys després, amb la representació teatral “Cònsols de Roma”, de la companyia Ertarteatre, amb text de Gibert d’Artze, a les 21h.

En aquesta ficció, Marc Antoni (Joan Gibert) i Octavi August (Fermí Fernández)  com a “Cònsols de Roma” ja deslliurats de les seves limitacions humanes i amb tot el temps de l’eternitat exposaran les seves visions diferents sobre l’Urbs, i, per extensió, sobre el món. Dues personalitats molt oposades amb una cosa en comú: voler sempre el millor per a la seva idolatrada Roma.

La conversa parla d’amor, de morts, de l’austeritat o del luxe, de la política, de l’ànima i de la ficció i la realitat que només podem veure i sentir al teatre.

Entrades exhaurides

El Teatre romà esdevindrà així un escenari emblemàtic pel que serà la primera representació teatral al monument, després de la primera fase d’adequació i museïtzació de l’espai per posar-lo en valor i integrar-lo en el circuit de visita dels equipaments patrimonials de la ciutat de Tàrraco.

Els espectadors podran sentir-se com a autèntics romans i gaudir d’una representació teatral al mateix espai on es feia segles enrere.

Les entrades a la representació teatral han tingut molt bona acollida entre el públic, desitjós de formar part d’aquesta novetat, i s’han exhaurit en pocs dies.