CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

25 de maig del 2015

Ballesteros guanya les eleccions i és reelegit alcalde de Tarragona (vídeo)

Ballesteros saludant victoriòs al públic a la seu del PSC. Foto: Blog Barri del Port

Josep Fèlix Ballesteros (PSC) guanya les eleccions municipals a Tarragona i és reelegit per tant alcalde de la ciutat per quatre anys més en el seu ja tercer mandat. El socialista resulta el més votat també als Barris Marítims on el seu partit el nombre de vots es redueix en un 10% (veure).

El PSC amb un 28,49% dels vots, obté nou regidors, tres menys que a l'últim mandat. Seguidament, ERC i Ciutadans (C's) es posicionen per sobre de CiU i PP (veure)

Ciutadans de Rubén Viñuales entra amb força al consistori i obté la segona posició amb un total de quatre regidors en aconseguir el 14,27% dels sufragis. El mateix nombre de regidors, quatre, ha aconseguit Esquerra Republicana de Pau Ricomà (11'73%) que torna així a l'Ajuntament. El PP d’Alejandro Fernández, amb un 11,45% en canvi, perden tres regidors i retrocedeixen fins a la quarta posició. En el cas del Barri del Port, la cinquena per darrere de la CUP.

Ballesteros rebut entre aplaudiments, felicitacions i
abraçades a la seu del PSC. Foto: Blog Barri del Port

El pitjor resultat se l'emporta CiU que perd més de la meitat dels seus regidors. El partit d'Albert Abelló amb un 10'93% de vots es queda amb 3 regidors i cau de la 2a a la 5a posició.

Un altre partit que entra per primera vegada a l’Ajuntament és la CUP, amb 2 regidors, i el 8,22% dels vots. Per la seva banda, ICV-EUiA mantindrà la representació amb la seva cap de llista Arga Sentís al consistori després de rebre el 5,64% dels sufragis.

Amb aquests resultats l’Ajuntament de la ciutat queda més fragmentat que mai, amb un total de 7 partits diferents, dos dels quals entren per primera vegada al consistori.