CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

18 de maig del 2015

El Barri del Port es queda per ara sense cap dels nous contenidors de recollida d'oli implantats a la ciutat

Nous contenidors
de recollida d'oli
L'Ajuntament de Tarragona ha engegat una campanya de recollida d'oli domèstic per reciclar instal·lant 10 nous contenidors fixes a diversos punts de la ciutat, cap al Barri del Port o la Part Baixa.


Fins ara els ciutadans de Tarragona podien portar l’oli usat de cuina a la deixalleria fixa o a les deixalleries mòbils que en el cas del Barri del Port es poden trobar a la Plaça Prim i la Plaça dels Carros. L’Ajuntament estendrà la recollida d’oli usat a altres indrets del municipi, atès que aquest oli es converteix en un residu altament contaminant si el llencem per l’aigüera perquè contamina l’aigua dels rius i del mar i contamina el sòl. Amb 1 litre d’oli es poden contaminar fins a 1.000 litres d’aigua. A més, dificulta i encareix la depuració de les aigües residuals urbanes.


L’oli es pot reciclar per obtenir biodièsel i productes cosmètics i sabons. Per tal de facilitar als ciutadans la recollida selectiva d’oli domèstic i de fomentar pràctiques respectuoses amb el medi ambient, la conselleria de Neteja de l’Ajuntament de Tarragona engega un nou servei de recollida mitjançant contenidors instal·lats a la via pública.

En aquesta fase d’implantació del servei s’han instal·lat 10 contenidors d’oli a les zones i carrers següents:
-La Floresta: entre els blocs Castanyer i Gessamí.
-L'Albada: carrer Lluís Bonet i Amigó cantonada amb Florenci Gasulla i carrer Lluís Bonet i Amigó cantonada amb el carrer Mas de Sevil.
-Al centre de la ciutat: avinguda Roma (davant del Parc de la Ciutat); carrer Pere Martell, 21; avinguda Prat de la Riba, 21; carrer Mallorca cantonada amb plaça Ponent, i els carrers Francesc Bastos amb Manuel de Falla.
-Serrallo: Moll de Costa.

La instal·lació d’aquests contenidors s’anirà fent extensiva a tot el terme municipal. En el decurs de l’any 2014 aquest servei ja es va implementar a alguns barris de la ciutat, com són Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador, Sant Ramon i Santa Isabel i Bonavista. En total hi ha instal·lats 37 contenidors d’oli i durant el 2014 es van recollir aproximadament 1.200 litres d’oli usat.