CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

4 de maig del 2015

L'Ajuntament invertirà 45 mil euros a ampliar les voreres dels passos vianants del carrer Reial per reduir-ne els accidents

El carrer Reial ampliarà properament la vorera dels passos vianant. Foto: Blog Barri del Port

L'Ajuntament de Tarragona invertirà 45 mil euros a ampliar els trams de vorera del carrer Reial entre la Plaça dels Infants i la Plaça dels Carros, en el costat de l'estacionament en cada pas de vianant. L'objectiu principal és escurçar la longitud dels passos, guanyar visibilitat i reduir l'accidentalitat. El temps d'execució de les obres serà d'un més amb previsió que s'iniciïn en quinze dies.

Segons ha pogut saber el Blog del Barri del Port, el Departament de Mobilitat del consistori ha detectat que al carrer Reial, principal via del Barri del Port, es produeixen atropellaments de vianants en un grau superior al d'altres vies de similar categoria. De fet recentment aquest blog publicava diversos casos (accident 3 d'abril / accident 12 de març) en poc temps.

És per aquest motiu que es vol fer front a l'accidentalitat mitjançant l'ampliació de les voreres de la part on estacionen els vehicles en cada lloc on hi ha un pas de vianant per reduir la seva llargada de forma que hi hagi millor visibilitat a l'hora de creuar i es tardi menys temps en anar d'una vorera a l'altra.

Un dels molts passos de vianant del carrer Reial. Foto: Blog Barri del Port
Amb un cost de 45.274 euros, l'Ajuntament iniciarà en quinze dies i durant un mes les obres del carrer Reial en el tram entre la Plaça dels Infants i la Plaça dels Carros on hi ha una desena de passos de vianant i tan sols un semaforitzat. Les tasques inclouran l'ampliació i el rebaix de la vorera en cadascun dels passos, la variació i construcció de nous embornals amb reixa connectats a l'existent xarxa de clavegueram, paviments tàctils indicadors per al trànsit, i segurament el repintat de la senyalització horitzontal de la calçada.

Aquesta millora beneficiarà la mobilitat del vianant en un dels carrers principals del barri on hi ha més locals destinats al comerç i en previsió que aquest millori, del mateix mode també està pendent que en les properes setmanes s'iniciï la remodelació de la Plaça dels Infants (veure) i que podria coincidir.

Imatge d'un carrer en que la vorera és més amplia al tram dels passos vianants
 guanyant visibilitat a l'hora de creuar, tal com es farà al carrer Reial

Una mesura ben vista per l'Associació de Veïns

El president de l'Associació de Veïns del Port, José Ruiz, escèptic i content a la vegada en conèixer la notícia, declara aquest blog que "fins que no ho vegi no m'ho acabaré de creure". Tot i així ho considera positiu ja que "és una mesura important per al veïnat" ja que es mostra preocupat pel gran nombre d'accidents que s'estan produint al barri, tenint en compte també la proximitat amb el Col·legi el Carme i que molts nens i pares creuen diàriament aquest carrer.

L'A.V.V fa temps que demana l'ampliació de voreres. En aquest sentit el líder veïnal declara que "tot i que no s'ampliarà la vorera en la seva totalitat com ens agradaria, i per això seria necessari suprimir també l'estacionament, per ara aquesta mesura ens sembla bé". "Esperem que en un futur tant el carrer Reial com Apodaca disposin de voreres completament àmplies modificant el trànsit d'aquestes vies i dels carrers del Mar i Sant Magí" afegeix.