CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

4 de maig del 2015

El veïnat del Barri del Port, cansat de viure en una zona "morta" sense activitat ni propostes

Un grup de gent gran prenent el sol i xerrant a la Plaça dels
Carros, a falta d'activitat a la zona. Foto: Blog Barri del Port

Cada cop són més els veïns i veïnes que lamenten, critiquen i es mostren cansats de la situació que pateix el Barri del Port pel que fa a ofertes d'oci i activitat per revitalitzar i dinamitzar una zona considerada "morta". 

El Serrallo s'emporta tota l'activitat

Amb la vista posada al barri veí, el Serrallo, on cada cap de setmana hi ha activitat i propostes, i més a mesura que arriba el bon temps, el veïnat del Port lamenta que no s'impulsin iniciatives ni propostes similars per exemple a la Plaça dels Carros que podria acollir activitats populars diverses com mercats i fires temporals, FeelVermut, jornades musicals o de ball com Zumba, etc. 

A la zona hi ha diverses escoles de ball que podrien dur de forma puntual la seva activitat al carrer, també els pocs bars i restautants, i altres tipus de negoci com sí fa excepcionalment el bar-restaurant 'El Cortijo' al carrer Cartagena. La falta d'un agent comú que ho impulsi podria ser la causa de la falta d'iniciatives.

El Serrallo també ha estrenat recentment una Llar de Jubilats, una demanda del Barri del Port de fa temps, donat el gran nombre de gent gran que hi viu a la zona, i que sense més possibilitats ocupa el temps xerrant i prenent el sol a la Plaça dels Carros o participant en algunes de les activitats que ofereix l'Associació de Veïns. Els joves, per la seva part, directament han de buscar i ocupar els seu temps lliure a altres zones de la ciutat.

La Part Baixa, fora del Tarragona dTapes

Actualment està en marxa una nova edició del Tarragona dTapes de la Cambra de Comerç i la cervesa Moritz, una ruta popularment tarragonina i d'èxit que contempla 3 zones a la seva ruta: la Part Alta, el Centre i el Serrallo, deixant fora la Part Baixa on cap bar o restaurant del Barri del Port hi té cabuda, sí almenys a la nova ruta alternativa d'Estrella Damm, la 'Tàrraco Tapes', on a anys anteriors hi han participat un parell o tres de negocis de la zona.

I es que la Part Baixa compta amb poc comerç i restauració, i l'existent no s'organitza ni forma part de cap associació que els agrupi i impulsi iniciatives conjuntes. Aquestes mancances fan del Barri del Port una zona gairebé residencial i de pas entre el centre i el Port o l'Estació. En aquest sentit el veïnat troba a faltar que en favor hi actuï l'Ajuntament qui hauria de vetllar per incentivar la zona. 

Fa unes setmanes es presentava una ruta turística que sí contemplarà la Part Baixa i que si s'acompanya d'impuls comercial i de restauració podria donar bons resultats futurament quan encara hi ha pendent la remodelació de les dues places principals del Barri, la dels Carros (sense data) i la dels Infants que apunta a que iniciarà les seves obres aviat (veure detalls).