CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

15 de maig del 2015

Nova operació policial a la Part Baixa amb una desena de multes per consum de drogues o alcohol i tinença d'armes

Un vehicle de la Guàrdia Urbana a les inmediacions de
les escales del carrer Vapor. Foto: Blog Barri del Port

La Guàrdia Urbana de Tarragona va desplegar aquest dijous un nou dispositiu policial a la Part Baixa i el centre de la ciutat davant les queixes veïnals per l'aglomeració de la mendicitat, indigència i per l'ocupació dels parcs públics per part de determinats individus, informa El Diari de Tarragona.

Així mateix, l'operació policial –en la qual va participar una dotzena d'agents– obeïa a la prevenció de furts, bàsicament per la presència del mercat ambulant dels dijous a la Rambla Nova. Si en les anteriors ocasions (veure) l'operatiu es va realitzar a la tarda, aquest cop es va traslladar al matí. Va finalitzar amb un total de dotze denúncies per diferents motius, apunta el rotatiu.

Els enclavaments més conflictius que es volien controlar eren les zones per als vianants del voltant de la Rambla Nova, mentre que en la Part Baixa eren alguns parcs públics –com els que es troben al carrer Zamenhoff–, carrers Caputxins i Vapor i la Plaça dels Carros.

Mentre en l'encreuament de la Plaça dels Carros amb el carrer Reial s'establia un control, tres patrulles –dues d'uniforme i una de paisà– anaven pentinant els punts conflictius de la zona.

Identificades 37 persones

Durant el dispositiu van ser identificades 37 persones i controlada una dotzena de vehicles. En les escales del carrer Vapor van ser multades dues persones per consum de droga –es va intervenir marihuana–. Altres dues multes van ser posades per pertorbació de l'ordre en l'encreuament dels carrers Zamenhoff i Castaños. En aquest mateix enclavament van ser sancionades dues persones per consum d'alcohol i una tercera a la Plaça dels Carros. Al carrer Zamenhoff va ser multada una persona per tinença d'arma blanca –una navalla– i una altra persona en la confluència de la Rambla Nova amb el Passeig dels Palmeres per exercir la mendicitat.

En matèria de tràfic es van posar dues denúncies per no tenir el vehicle passada la ITV i una per manca de assegurança –el vehicle va quedar immobilitzat–.

Durant el dispositiu es va localitzar a una persona en la Plaça dels Carros que tenia pendent una ordre judicial d'esbrinament de domicili. També es va recollir in situ la denúncia d'un ciutadà suís al que li van robar en el mercat ambulant de la Rambla Nova una cartera amb documentació, 560 euros, targetes i documentació.

Font: Diari de Tarragona