CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

21 de maig del 2015

La Romeria del Rocio 2015 passarà aquest divendres a la tarda pel Barri del Port camí cap al Llorito afectant al trànsit

Romeria del Roció per davant la Plaça dels
 Infants l'any passat. Foto: Blog Barri del Port

Aquest divendres a la tarda la Romeria del Rocio sortirà des del Serrallo direcció al Santuari del Llorito i amb passada pel Barri del Port.

L'Associació Cultural Folklòrica Andalusa, ubicada al carrer Sant Josep del Barri del Port, ja ho té tot enllestit i amb moltes ganes per sortir aquest divendres amb la tradicional Romeria del Rocío que se celebrarà aquest cap de setmana al Llorito. 

Després del Pregó de les 31enes festes en honor a la Verge del Rocío, pronunciat per l'alcalde Ballesteros el passat dissabte (veure), arriba un dels moments més emocionants i esperats pels devots.


Afectacions al trànsit i al transport públic

Sobre les 16h de la tarda arribarà la imatge de la Verge a l'Església del Serrallo i serà cap a les 17h quan es donarà el tret de sortida. L'itinerari amb carruatges i cavalls contempla entre altres els principals carrers del Barri del Port com són el carrer Reial i Apodaca on hi haurà afectacions al trànsit i bus (detalls), segons ha comunicat l'Àrea de Mobilitat de l'Ajuntament de Tarragona a les xarxes socials.


Actes el cap de setmana

Un cop arribats al Llorito on s'han instal·lat setze casetes, aquest cap de setmana hi haurà actes diversos. Els actes festius i religiosos es combinaran amb la devoció per la verge del Rocío. Hi haurà degustacions gastronòmiques típiques, actuacions musicals i ball flamenc, a més d'una Missa cantada dissabte al vespre. Diumenge serà el torn de l’Àngelus i la processó, al migdia. Diumenge a les 17h la processó per als més petits amb una imatge de la Verge de mida menor.