CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

28 de maig del 2015

La Generalitat invertirà 450.000€ en el Teatre Romà de Tàrraco aquest 2015

Estat actual del Teatre Romà
La Generalitat ha reservat una partida de 450.000€ per una intervenció arqueològica al Teatre Romà de Tàrraco, al Barri del Port, que tindrà lloc aquest 2015, informa Tarragona Ràdio.

Segons l'emissora municipal, serà la primera fase dels treballs de recuperació del monument, propietat de la Generalitat, que enguany engegarà l’actuació.

La prioritat és ampliar la informació arqueològica de què es disposa i, més endavant, continuar amb el projecte, que ara s’enllesteix tècnicament i que és força complex. I és que, a banda d’intervenir al recinte, s’estudia com integrar urbanísticament el seu entorn més immediat del Barri del Port.

El director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs, ha explicat a Tarragona Ràdio que és un tema que, en cap cas, està aparcat. Diu que el més important és actuar en allò que és menys visible però que permetrà documentar millor el Teatre de Tàrraco. 

La recuperació i dignificació del Teatre Romà és una de les grans assignatures pendents en matèria de patrimoni que té la ciutat. De fet, també ha sortit en campanya electoral, i l’alcalde en funcions, Josep Fèlix Ballesteros, ha reiterat que serà contundent a l’hora d’exigir que el projecte tiri endavant. La darrera intervenció data de l’any 2010, quan es va ha habilitar un mirador i s’hi van instal·lar plafons informatius.

En l'última visita al barri, Ballesteros va explicar què està previst fer (veure vídeo). Segons va explicar, es netejarà i recuperarà l'antiga graderia i l'escena del teatre, i es netejarà tot l'entorn fins les termes del carrer Sant Miquel. A la vegada s'hi recuperaran i col·locaran elements patrimonials com escultures i bustos que hi ha a magatzems del museu.