CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

24 de maig del 2015

Vídeo: Pas de la Romeria del Rocío 2015 pel Barri del Port

Adrià Recasens parlant amb Luisa Marquez, presidenta de l'Associació Folklòrica
 Andalusa sobre els detalls de la romeria del Rocío. Foto: captura de Barri del Port TV

Aquest divendres la Romeria del Rocío 2015 va fer la seva sortida un any més des del barri veí del Serrallo fins al Santuari del Llorito per quedar-s'hi el cap de setmana, i amb pas pel Barri del Port, concretament el carrer Reial, la Plaça dels Infants, la Plaça dels Carros, carrer Apodaca i Plaça de Prim o Mitja Lluna.

Des de Barri del Port TV, canal de vídeos/televisió del Blog del Barri del Port, us hem preparat un reportatge 'in situ' per conèixer des de dins com es viu aquesta festa andalusa.

Pas de la Verge del Rocío per la Plaça dels Carros. Foto: Blog Barri del Port

Un reportatge del Pas de la 31a Romeria del Rocio 2015 amb sortida i benedicció a l'Església del Serrallo. Parlem amb Luisa Márquez, la presidenta de l'Associació Cultural Folklòrica Andalusa, entitat organitzadora i establerta al barri, al carrer Sant Josep. També parlem amb José Ruiz, president de l'Associació de Veïns del Port, a més d'altres integrants del pelegrinatge.

Un esdeveniment festiu i religiós que es viu amb devoció, sentiment, orgull i estima. La música, el color i el ball en són ingredients, a més dels cavalls i carretes que conformen la comitiva amb centenars de persones implicades, i on la imatge de la Verge del Rocío, la ''Blanca Paloma'' va al capdavant.