CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

15 de maig del 2015

L'Escola Oficial d'Idiomes reclama als polítics una "Chartreuse 100% per a l'EOI"

Pancarta reivindicativa al pati de la Chartreuse.
Foto: Associació per la Llengua de l'EOI TGN

Aprofitant el marc electoral, des de la comunitat educativa del centre han tornat a reivindicar una solució perquè l'Escola Oficial d'Idiomes tarragonina, ubicada a la Plaça dels Infants del Barri del Port, pugui ocupar tota la Chartreuse. L'Associació de les Llengües i la Cultura, que es va crear després que l'Escola Oficial d'Idiomes de Tarragona veiés retallat el seu espai, ha penjat una pancarta a les instal·lacions del recinte escolar per recordar a tots els partits polítics que encara continuem reclamant tota la Chartreuse per l'escola.

"Volem fets, no promeses. Volem que se'ns torni el que se'ns va prometre i que mai hem pogut gaudir. Volem que els partits es mullin i diguin què pensen fer i, evidentment, que compleixin les seves promeses", ha demanat l'associació.  En la pancarta es pot llegir "Volem fets. Chartreuse 100% EOI". 

Cal recordar que la comunitat educativa del centre demana poder ocupar també la planta superior de la Chartreuse; un espai on ara mateix hi ha les oficines del Departament d'Economia i Finances de la Generalitat. 

La Generalitat obvia la queixa dels estudiants de l’EOI i no contesta el Síndic

El Síndic  de Greuges de Catalunya ha de tornar a demanar a la Generalitat perquè els aporti un informe i la documentació que els demanava després que els alumnes del Consell Escolar i un grup de delegats i subdelegats de l’Escola Oficial d’Idiomes de Tarragona presentessin una queixa per tal d’impedir que el departament d’Economia i Finances de la Generalitat s’instal·li a l’última planta de l’edifici de la Chartreuse.

El Síndic ha comunicat als demandants que la Generalitat “ha esgotat el termini legal per respondre el seu requeriment”. Així mateix els recorda que tenen l’obligació de contestar i de lliurar-los tot el que se’ls ha demanat “de manera urgent”.

Els estudiants de l’Escola Oficial d’Idiomes de Tarragona van reunir-se amb un membre de l’oficina del Síndic de Greuges el passat 15 de maig al Centre Cívic de Bonavista. Durant la reunió els estudiants van lliurar-li un informe on es detallava tota la trajectòria de l’Escola Oficial d’Idiomes en el qual s’explicava la precarietat en què sempre ha estat malgrat comptar amb una ISO de qualitat. 

També s’informava de com es va poder disposar d’un edifici en condicions i la decisió de la Generalitat de convertir la Chartreuse en la seu compartida d’una escola i el departament d’Economia i Finances. Decisió que no ha agradat ni als estudiants, ni als professors, ni als treballadors, ni a la direcció de l’Escola, ja que impedirà que el centre pugui créixer i continuï donant un servei de qualitat. 

Així mateix, a la documentació que es va donar al Síndic es deia que l’escola tarragonina ha passat de tenir una biblioteca petita a una altra que encara ho és més, a no tenir sala d’actes, ni sala d’estudis, ni laboratori. Això significa que els estudiants han de pagar les mateixes taxes que la resta d’estudiants catalans per disposar de molts menys serveis. A això s’ha d’afegir que les taxes pujaran considerablement a partir de l’any que ve i serà per a tothom, pels estudiants tarragonins, també.

Durant la passada primavera, els estudiants també van dur a terme algunes mobilitzacions com una classe a la Rambla Nova el dia de Sant Jordi, una passejada que va anar de l’antiga seu a la Rambla fins la Chartreuse i un berenar reivindicatiu a l’Escola.